Софийският районен съд оправда Ани Кирилова, майка на ученик от

...
Софийският районен съд оправда Ани Кирилова, майка на ученик от
Коментари Харесай

Потрес: Ученик повторил годината, след като не изказал мнение по Истанбулската конвенция

Софийският областен съд оправда Ани Кирилова, майка на възпитаник от Националната природо-математическа гимназия " Акад. Любомир Чакалов ", против която бе заведено дело за клюка и уронване на престижа от учителя по география Даниел Христов.

Двама юристи на преподавателя завели иск срещу Кирилова поради това, че в тъжби до просветителните институции е използвала неприлични квалификации по адрес на Христов и е изложила съмнение, че евентуално учителят е с нетрадиционна полова ориентировка.

Дотук се стига откакто предходната година синът на Ани Кирилова, който учи в НПМГ и постоянно взе участие в математически надпревари, отхвърля да изкаже мнение за Истанбулската спогодба и да написа по тематиката в час по география. Последвали слаби оценки по предмета и повторение на 9 клас. 

На днешното съвещание съдът призна Ани Кирилова за невиновна и осъди другата страна да заплати разноските по делото. 

" Вместо майката да съди учителя за напън и душевен тормоз, учителят съди майката, задето детето ѝ е отказало да приказва по тематики, свързани със полова принадлежност, пол и други ", разяснява пред " Труд " Александър Урумов, който е непосредствен на фамилията. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР