Софийският районен съд обяви полицейския арест на бившия финансов министър

...
Софийският районен съд обяви полицейския арест на бившия финансов министър
Коментари Харесай

Арестът на Владислав Горанов е незаконен, реши районният съд

Софийският областен съд разгласи полицейския арест на някогашния финансов министър Владислав Горанов на 17 март за противозаконен, излиза наяве от решението на магистратите, с което Mediapool разполага. Преди това съдът излезе със същото решение и за задържането на.

Съдия Яна Димитрова показва, че полицията е задържала Горанов с разпореждане, в което просто е бил преписан текста от Наказателния кодекс, без да се показва какво тъкмо е направил Горанов, което да съставлява закононарушение. Обжалваната от него полицейска заповед няма претекстове.

В полицейските протоколи е отразено, че някогашният министър е задържан в 23:13ч. на 17 март тази година и е освободен на идващият ден

Министерство на вътрешните работи обосновава ареста със снетите в края на януари сведения от Васил Божков, неговия съучастник Георги Попов, както и показанията на премиера Кирил Петков, дадени през март. Полицията е снела показания от общо 22-ма души.

Има и сигнал от гражданско съдружие БОЕЦ, което стъпва на медийни изявления, че Божков е плащал на Горанов и Борисов по 20% от облагата на неговия лотариен бизнес. БОЕЦ споделят, че нямат визия дали това е по този начин, а единствено са показали медийните изявления по случая.

В сигнала се сочело още, че Горанов и Севделина Арнаудова са били куриери на Бойко Борисов в тази незаконна скица за рекет и изнудване. Съдът стига до извода, че карцерът на Горанов е осъществен по метод, който “грубо лимитира правотому на отбрана “

“В случая се касае за неосъждано лице, за което няма данни да е криминалнорегистрано или да има други регистрирани противоправни прояви, с цел да бъде''профилактирано'', посредством задържане “, споделя съдът.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР