Софийският районен съд наложи мярка за неотклонение задържане под стража

...
Софийският районен съд наложи мярка за неотклонение задържане под стража
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста един от двамата задържани за тежкото убийство в София

Софийският областен съд наложи мярка за неотклонение " задържане под стража ” на Константин Суботинов - мъжът, който е оказал помощ на Веско Вълчинов да прикрие следите си след убийството на Кристиян Пеев, извършено в края на предходната седмица в центъра на София.

24-годишният барман Константин Суботинов е упрекнат, че е оказал помощ на причинителя на убийството - Веско Вълчинов да прикрие следите след гибелта на 42-годишния Кристиян Пеев. 

Вчера от прокуратурата оповестиха, че след цялостните признания на Суботинов  е бил оголен механизмът на закононарушението. Именно на това се базира и бранителят на младия мъж - Кристиян Мирчев, който изиска клиентът му да не бъде арестуван под стража: 

" Аз не настоявам, че държанието му следва да се толерира. Не настоявам, че е направил нещо положително за обществото, само че смятам, че с оглед цялостното му държание, няма потребност да търпи най-тежка мярка за неотклонение в този миг. Това е единственото. Ние не твърдим, че той не е отговорен, нито настоявам, че би трябвало да му се връчи " орден за смелост " или за някакво положително държание, само че не за всяко закононарушение следва да се вземе най-тежка мярка за неотклонение. Още повече че актуалното закононарушение е леко по смисъла на Наказателния кодекс ". Решението може да бъде обжалвано пред Софийския градски съд.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР