Софийският районен съд издаде заповед за незабавна защита за 25-годишната

...
Софийският районен съд издаде заповед за незабавна защита за 25-годишната
Коментари Харесай

След репортажа на bTV: Ограничителна заповед за защита на жената, пребита от бившия ѝ съпруг

Софийският областен съд издаде заповед за незабавна отбрана за 25-годишната Траянка Трайкова и за 4-годишния ѝ наследник. Съдът задължава Златан Николов да се въздържа от осъществяване на принуждение по отношение на някогашната си жена, както и по отношение на дребното им дете.

Решението е взето по-малко от денонощие, откакто в bTV Новините ви разказахме за следващия случай на домашно принуждение. Побоят над дамата става на публично място, на улицата пред дома ѝ в неделя по обяд.

По думите ѝ той я е биел и до момента в който е била бременна

Съдът не разрешава на Златан Николов да приближава на по-малко от 100 метра постройката на адреса им, както и майката и сина им.

Снимка: bTV

Екипът на bTV, който първи описа историята на Траянка, оказа помощ още през вчерашния ден на пребитата жена да подаде молба в съда и да алармира институциите. Екипът ни разполага и със правосъдното решение. В него написа още:

„ Заповедта предстои на неотложно осъществяване и има деяние до привършване на делото с влезнал в действие правосъден акт или до изменението/отмяната ѝ от същия или въззивния правосъден състав. Заповедта следва да се връчи на страните посредством органите на Министерство на вътрешните работи. Съдът предизвестява Златан Николов, че при нарушение или несъблюдение на актуалната заповед ще бъде арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи и предаден на Прокуратурата за покачване на обвиняване за несъблюдение на правосъдна заповед (наказание – отнемане от свобода) “.

Софийската районна прокуратура също проверява следващия случай на принуждение по отношение на жена. Институцията е упълномощила незабавна инспекция на полицията от 9-то районно управление (на МВР) да ревизират случая, споделиха особено за bTV от обвиняването.

Образувана е прокурорска инспекция по жалбата на пребитата жена. От районната прокуратура чакат в доста къс период да получат всички материали и доказателства за случая от районното ръководство, както и дали има предходни сигнали, докладвани в Министерство на вътрешните работи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР