Софийският районен съд даде ход на делото срещу Симона Радева,

...
Софийският районен съд даде ход на делото срещу Симона Радева,
Коментари Харесай

Започна делото срещу бившата полицайка Симона Радева, обвинена в укриването на Семерджиев

Софийският областен съд даде ход на делото против Симона Радева, упрекната, че е подкрепила Георги Семерджиев да се укрие след злополуката на бул. " Черни връх " през юли 2022 година Според тричленния правосъден състав няма съображение делото да бъде върнато на прокуратурата.
Прочетете още
Днес се организира разпоредително съвещание по делото, като то ще продължи с разпит на очевидци на 19 ноември. Симона Радева се появи в правосъдната зала, съпроводен от юриста си.

Към момента Радева е на независимост с наложена мярка „ подписка “. Тя е упрекната за това, че на 5 юли 2022 година, в качеството си на младши инспектор-полицай в група " Охрана на публичния ред " на бранш " Охранителна полиция " към Първо РУ-СДВР, е спомогнала Георги Семерджиев, с цел да бъде осуетено наказателно гонене против него. Според обвиняването тя е осигурила железна стълба, с която мъжът се изкачил до терасата на жилището си в София, влезнал вътре и се е укрил.

По досъдебното произвеждане са разпитани 18 очевидци, назначени са експертизи, приобщени са материални доказателства и относими документи. Делото бе импортирано в съда от прокуратурата на 25 юли.

В началото на съвещанието Радева и юристът ѝ Марио Найденов желаеха съвещанието да се води при закрити врата, поради опцията да се разгласят обстоятелства от персоналния живот на подсъдимата по отношение на разпита на Георги Семерджиев, който е очевидец по делото. Съдът отхвърли настояването, като регистрира, че разпоредителното съвещание има предварителен темперамент, няма да се изслушват очевидци, а и главен принцип на правосъдния развой е прозрачността, написа Българска телеграфна агенция.

Адвокат Найденов уточни, че няма съображение делото да се върне на прокуратурата, защото не са позволени основни нарушавания на процесуалните правила. Според него няма съображение за преустановяване и прекъсване на наказателното произвеждане.

Георги Семерджиев бе наказан на 20 години затвор за тежката злополука на бул. " Черни връх " през юли 2022 година, при която починаха две девойки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР