Софийският градски съд все пак пусна под домашен арест с

...
Софийският градски съд все пак пусна под домашен арест с
Коментари Харесай

Пернишкият бияч и прокурорски син все пак бе пуснат под домашен арест. Вече бил опасен „с намалял интензитет“


Софийският градски съд въпреки всичко пусна под домакински арест с гривна на крайници прокурорският наследник Васил Михайлов, прочут също и като „ Пернишкия бияч “. Това оповестиха от съда, представени от БНР.

Тримата съдии считат, че „ продължава да е налице обоснованото съмнение “, че е създател на закононарушението, за което е обвиняем. Поради дългия интервал на задържане обаче (който към този момент е повече от година), действителната заплаха от осъществяване на закононарушение била„ с намалял интензитет “.

Освен това подсъдимият е на млада възраст и с чисто правосъдно минало*, има и открити по делото идентичност и адрес, изясняват съдиите решението си за какво пускат съвсем на независимост един податлив към брутално принуждение човек, който и с гривната на крайници си обича да обикаля пернишките заведения за публично пиянство.

*А. Прокурорският наследник Васил Михайлов подписа съглашение с Районната прокуратура в Бургас и се призна за отговорен за нанасяне на междинна телесна щета на Петър Гюмов през август 2021 година в Созопол. Бургаският съд утвърди съглашението и наложи на „ пернишкия бияч “ условна присъда плюс общественополезен труд – нещо, което не съответствува по никакъв начин с определението „ чисто правосъдно минало “.

Софийският градски съд обаче счита, че „ следва да се откри точният баланс сред преследваните от закона цели и правата на подсъдимото лице “, още повече, че мярката за неотклонение „ домакински арест “ се управлява посредством средствата за електронно наблюдаване, написа в определението.

То е дефинитивно и не предстои на тъжба или митинг.

Трябва да напомним, че на 28 юни Софийският областен съд Васил Михайлов от ареста. Младежът е обвиняем за редица закононарушения. Досега той ту влизаше, ту излизаше от арестите, тъй като чака каузи по обвинявания за хулигански прояви – побои, нанасяне на телесни повреди и закана за ликвидиране. Защо ги чака повече от година? Това е въпрос, на който не можем да отговорим.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР