Софийският градски съд връща на прокуратурата делото срещу двамата полицаи,

...
Софийският градски съд връща на прокуратурата делото срещу двамата полицаи,
Коментари Харесай

Съдът върна делото срещу двамата полицаи, свързани с катастрофата на Околовръстното

Софийският градски съд връща на прокуратурата делото против двамата служители на реда, упрекнати, че са ескортирали Димитър Любенов преди съдбовната злополука на Околовръстното шосе, предава БТВ. 

Припомняме, че злополуката на Околовръстното шосе стана в края на септември. Тогава френски жител почина, а брачната половинка му беше тежко ранена. Шофьорът на мощния състезателен автомобил, предизвикал злополуката е 39-годишният Димитър Любенов.

Зад кормилото той е седнал пийнал и дрогиран, демонстрираха тогава тестванията. Като сега на конфликта той е карал със 175 км/час при позволени 80 км/час. По данни на проверяващите, двамата служители на реда са взели от Любенов рушвет от 200 лв., с цел да го ескортират те.

Съдът е установил нарушаване във импортирания обвинителен акт.  От държавното обвиняване настояват,  че единият еднообразен Г. М. е приел предложение за полза, като не е извършил служебните си отговорности и не е докладвал, че Любенов кара след използването на алкохол.

Според съдът обаче дефинираното обвиняване е в несъгласие със „ декларираните обстоятелства и условия, в обстоятелствената част на обвинителния акт, където са направени изказвания за осъществени дейности “.

„ Налице, е несъгласие в по този начин декларираното фактическо обвиняване и правно такова. “, написа още в претекстовете си Софийският градски съд.

Освен това съгласно съда има и неизясненост по въпроса, обвързван с изказванието, че подсъдимият е приел предложение за полза „ с цел да извърши друго закононарушение, във връзка със службата си “. И още – и за двамата обвинени – Г. М. и Л. Г. се твърди,  че в съучастничество, като съизвършители, не са изпълнили служебните си отговорности.

„ Твърди се, от обвиняването, че посочените дейности са за, да се набави имотна полза на подсъдимия М. - да бъде „ почерпен “ с 200 лв. и от действието се сочи, че са настъпили обилни нездравословни последствия “, написа в претекстовете си съдът.
Още един очевидец на злополуката на Околовръстното: Полицайката се смееше с причинителя
Вчера стана ясно, че са вероятни още обвинявания по случая

„ Същественото, което се съдържа и се приема като пропуск в обвинителната теза, е отсъствието на изказвания, от страна на обвинителната власт, а точно - конкретизация по кое време, е следвало да бъдат подхванати твърдените дейности, от които подсъдимите са се въздържали и са бездействали. “

Конкретно за полицайката съдът установи, че „ ревюто на обстоятелствата в обстоятелствената част по отношение на нея, е извънредно спестовно и то се свежда до две фрази, в които държанието ѝ, е закрепено посредством повтаряне на осъществените от подсъдимия М. дейности. “

Така делото се връща на прокуратурата. А през този интервал двамата униформени са с мярка за неотклонение – подписка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР