Софийският градски съд (СГС) ще продължи да бъде без временен

...
Софийският градски съд (СГС) ще продължи да бъде без временен
Коментари Харесай

Градският съд остава без временен титуляр

Софийският градски съд (СГС) ще продължи да бъде без краткотраен началник, откакто съдийската гилдия не съумя да избере всред двама препоръчани претенденти.

Един глас не доближи на посочената от общото заседание на съда и сегашен заместител ръководител на Софийски градски съд - Десислава Попколева да стане врменен началник. Нейната номинация беше импортирана от ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

Преди това стана известно, че шефът на Софийския апелативен съд (САС) Даниела Дончева предлага за краткотраен титуляр Стефан Милев. Той събра четири гласа в своя поддръжка.

За да има избор обаче са нужни минимум 8 гласа в интерес на един от номинираните. За Стефан Милев гласоподаваха ръководителят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев, Боян Магдалинчев, Севдалин Мавров и Стефан Гроздев, а за Десислава Попколева - ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов, Красимир Шекерджиев, Цветинка Пашкунова, Атанаска Дишева, Вероника Имова (която евентуално се е объркала, тъй като се изказваше в поддръжка на Милев и даже означи, че той е получил службна признателност за свършеното в СРС), Боряна Димитрова и Олга Керелска.

Драгомир Кояджиков, който преди да влезе в съвета, беше арбитър в профилирания съд, не поддържа нито един от двамата. По думите му той имал наблюдения върху работата и на двамата. За Милев съобщи, че има цинично държание, което го кара " автоматизирано да гласоподава срещу него ", а за Попколева изясни, че настроенията основани в Софийски градски съд по времето на председателстването на Калоян Топалов не трябвало да не престават.

" Имам данни, че заместниците на Калоян Топалов дерибействат и мачкат персоналния състав ", съобщи Кояджиков и с това стимулира отрицатлния си избор и за Попколева.

Боян Новански (издигнат от Волен Сидеров) и Даниела Марчева (номинация на БСП) отсъстваха при гласуването.
Но даже и те да бяха взели участие във вота, по-скоро нямаше да има избор.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новият Висш съдебен съвет (44)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР