Софийският градски съд (СГС) постанови единственият обвиняем за пране на

...
Софийският градски съд (СГС) постанови единственият обвиняем за пране на
Коментари Харесай

Обвиняемият за милионите от Хемус Борислав Колев излиза под домашен арест

Софийският градски съд (СГС) постанови единственият обвинен за пране на пари от градежа на автомагистрала “Хемус ” - Борислав Колев, да бъде освободен от следствения арест и да се прибере у дома. Там той ще бъде под домакински арест, втората по тежест мярка за неотклонение след задържането.

Прокуратурата не показа никакви нови доказателства против Колев по време на правосъдното съвещание в понеделник. Съдия Атанас Атанасов пък реши, че към момента има задоволително учредения да се допуска, че обвиненият е съпричастен към незаконната скица, само че няма заплаха да се укрие, в случай че бъде под домакински арест.

Основният мотив на отбраната на Колев за смяна на мярката му беше, че през последните четири месеца прокураурата не е работила интензивно по случая. Освен това юрист Христо Ботев уточни, че децата на клиента му към този момент имат прблеми в учебно заведение поради продължаващия арест на татко им. Новата мярка на Колев обаче не е дефинитивна и предстои на обжалване пред втора инстанция.

В началото на предишния декември, съгласно които десетки милиони левове са били усвоени от “кухи компании ”, откакто са били платени за градежа на “Хемус ”. Тогава от министерството прецизираха, че единствено за построяването на лот 5 от оборудването по този метод “в сакове и чували ” са били изтеглени 60 млн. лева, с което е нанесена вреда на бюджета за най-малко 20 млн. лева По-късно по футзал Борислав Колев в пране на пари поради присъединяване в схемата.

След това от “безпрецедентен напън ” против прокурорите по делото, който съгласно нея е извършен от шефа на ГДБОП Калин Стоянов. Той отхвърли и подлага на критика държавното обвиняване за това, че не е поискало да разпита Колев, който да даде повече детайлности за схемата и другите участници в нея. Прокуратурата на Стоянов. Междувременно пред основния прокурор Иван Гешев и вътрешния министър Бойко Рашков.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР