Софийският градски съд (СГС) отхвърли иска на д-р Валентин Димитров

...
Софийският градски съд (СГС) отхвърли иска на д-р Валентин Димитров
Коментари Харесай

СГС отхвърли иска на д-р Димитров срещу освобождаването му като директор на „Пирогов“

Софийският градски съд (СГС) отхвърли желае на доктор Валентин Димитров за анулация на заповедта за освобождение от поста шеф на „ Пирогов “. Софийски градски съд се произнесе в петък, че исковата молба на доктор Димитров за анулация на решението на министъра на опазването на здравето е неприемлива. Причината е, че иск за анулация на решение на едноличния притежател на капитала може да бъде предявен единствено от съучастник или акционер в комерсиално сдружение, само че доктор Димитров не е нито съучастник, нито акционер в УМБАЛСМ „ Пирогов “.

Д-р Димитров от своя страна ще реши дали да апелира решението на съда след разискване с Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи, осведоми БНР.

Определението предстои на обжалване пред Софийски апелативен съд с частна тъжба в едноседмичен период от връчването му на ищеца. Д-р Димитров обаче е декларирал пред радиото, че решението още не му е връчено.

Припомняме, че на 27 ноември 2023 година министър Хинков освободи от служба доктор Димитров поради открити при осъществен одит финансови нарушавания. Същият ден със своя заповед министърът назначи за шеф до конкурс лицево-челюстния хирург доктор Константин Димов.

Д-р Димитров подаде иск за анулация на решенията от съда на 5 декември, а на 7 декември парламентарната здравна комисия задължи министъра да го остави шеф до изговаряне на способените органи. По-късно проф. Хинков разгласи, че това решение на комисията и директната интервенция на политици в работата му са главната причина да реши да не е министър на опазването на здравето след ротацията в кабинета.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР