Софийският градски съд решава този следобед дали да остави за

...
Софийският градски съд решава този следобед дали да остави за
Коментари Харесай

Разследващи: Алчността на каналджиите е довела до натъпкването на 52-ма души в камиона-ковчег

Софийският градски съд взема решение този следобяд дали да остави за непрекъснато в ареста упрекнатите за гибелта на мигранти в Локорско. Обвиненията, които са подвигнати на арестуваните, са за каналджийство. Шоьорът и неговият асистент ще дават отговор и за причиняване на гибел по неправда.

" Софийската грладска прокуратура към момента не е внесла в съда настояването за непрекъснат арест на членовте на проведената незаконна група. Това, което разкриха проверяващите през последните няколко дни, е, че бандата е работила най-малко от година като на месец са осъществявали по два курса сред българо-турската граница и българо-сръбската, защото задачата на мигрантите е Западна Европа. Обикновено са превозвали към 30 индивида, този път, по думите на проверяващите, чисто човешката лакомия е довела до натъпкването на 52-ма души в камчиона, който някои нарекоха ковчег ", сподели репортерката на " Нова телевизия " Илияна Шишкова.

Мигранттите са дали сред 5 и 7 хиляди евро, с цел да преминат директно през страната ни. Шофьорът е получавал по към 1000 еврона човек, помощникът му към 500, а останалите членове на групата по към 100 евро на човек. Според проверяващи, водачът на групата, който е бил женен за афганистанка, е провел схемата през своя зет, който живее в Истанбул. Всичко се е случвало през канала " Телеграм ". Според прокуратурата не е изключено след това да бъдат повдигнати нови и по-точни обвинявания, защото към момента се открива съответната роля на всеки един участник в групата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР