Софийският градски съд разпореди спиране на вписването на новия Съвет

...
Софийският градски съд разпореди спиране на вписването на новия Съвет
Коментари Харесай

Съдът е спрял вписването на новия Съвет на директорите на „Кинтекс“ ЕАД

Софийският градски съд разпореди прекъсване на вписването на новия Съвет на шефовете на " Кинтекс " ЕАД, оповестиха от сдружението.

Производството е спряно до привършване на делото, формирано по молба на Александър Михайлов, против неговото освобождение от поста изпълнителен шеф, оказва се от определението на съда, оповестено в Търговския указател.

В прессъобщението на държавния оръжеен търговец се напомня, че министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова разпореди еднолично промяната в стратегическото сдружение, като се базира на одит на ръководеното от нея министерство и констатациите в него.

От сдружението показват, че още в първия ден след общественото оповестяване на това решение бе изразено подозрение, че одит на " Кинтекс " ЕАД въобще е осъществяван. Никакви документи не са изисквани от предприятието, не са и идвали проверяващи на място. Още по-странното е, че одитът на министерството в действителност няма пълномощия да ревизира комерсиалното сдружение, а това би следвало да направи принципалът ДКК, се показва в прессъобщението.

След обществените претенции одитът да бъде оповестен, с цел да може всеки да се запознае с констатациите в него, министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова предложи нова позиция пред Българската национална телевизия и други медии – че освобождава изпълнителния шеф Александър Михайлов, защото е работил по едно и също време и в частна оръжейна компания, и в държавната " Кинтекс ", разясняват от сдружението, като показват, че последното " изрично не дава отговор на истината и може да бъде тествано във всеки миг в системата на Национална агенция за приходите и Агенция по вписванията ".

Публичният указател ясно демонстрира, че към датата на встъпването си в служба в " Кинтекс " ЕАД - 27 октомври 2021 година Александър Михайлов не взе участие под никаква форма в частни компании, лицензирани и разрастващи сходна активност (оръжейна търговия). Нещо повече, на 28 октомври 2022 година Александър Михайлов е подал пред едноличния притежател на капитала - ДКК ЕАД декларация за имущество и ползи според условията на закона за КПКОНПИ.

Поради основаната обстановката, след едноличните решения на министър Корнелия Нинова постановяващи " неотложно освобождение на изпълнителния шеф ", сега " Кинтекс " ЕАД на процедура няма законно управление и оправомощено лице, което може да подписва и съставлява сдружението, се показва в прессъобщението, където се акцентира, че в същото време все още предприятието е поканено да подпише контракт за над 40 млн. евро – невиждан доход за държавното сдружение за последните години. Действията на управлението на Министерството на стопанската система и промишлеността слагат на карта този договор и заплашват държавния интерес, се показва в прессъобщението.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР