Софийският градски съд призна за виновен и осъди на 20

...
Софийският градски съд призна за виновен и осъди на 20
Коментари Харесай

20 години затвор за Герман Костин, удушил 5-годишния Никита

Софийският градски съд призна за отговорен и осъди на 20 години затвор Герман Костин, обвиняем за убийството на 5-годишния Никита, оповестиха от пресцентъра на съда. Съдебната сага продължи седем години.
Още по темата
Това е второ разглеждане и изговаряне на първоинстанционния съд, откакто през 2019 година Софийският апелативен съд върна делото на Софийски градски съд за голям брой нарушавания на съществени права на подсъдимия.

Първата присъда на Костин, постановена от градския съд през 2018 година, беше пожизнен затвор без подмяна.

Осъденият ще изтърпява наказването си при първичен " непоколебим " режим.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.

Тялото на удушения 5-годишен Никита беше открито в куфар край язовир " Искър " през 2015 година Дни преди този момент в региона на Приморско проверяващите откриха и натрупа на неговата майка Ана Леонтиева, само че не бяха събрани задоволително доказателства за съпричастността на Костин към нейното ликвидиране.

Разследващите открили, че убитата жена е купила апартамент в България през 2008 година, само че се настанила в него доста по-късно. Били съсобственици с Герман Костин, който бе първият посочен като обвинен в убийството.

Следствието още първоначално допускаше " кръстосване на бизнесинтереси " сред починалата и Герман, също и битова кавга, прераснала в пердах с ножове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР