Софийският градски съд прекрати и върна на прокуратурата делото срещу

...
Софийският градски съд прекрати и върна на прокуратурата делото срещу
Коментари Харесай

Съдът върна на прокуратурата делото срещу шефа на БТА

Софийският градски съд приключи и върна на прокуратурата делото против изпълнителния шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев, съобщи Българска национална телевизия. Той е упрекнат в сключването на неизгодни контракти за доставка на минерална вода против рекламни услуги.

Според правосъдния състав, с ръководител арбитър Милен Михайлов, в процеса е позволено значително нарушаване, което е попречило на подсъдимия да научи тъкмо в какво закононарушение е упрекнат.

 Обвиниха шефа на Българска телеграфна агенция за неизгодни покупко-продажби за минерална вода
Обвиниха шефа на Българска телеграфна агенция за неизгодни покупко-продажби за минерална вода

Сделките ощетили Българска телеграфна агенция с над 93 хиляди лева

В обвинителния акт са изложени в детайли редица обстоятелства, свързани с пълномощията на Минчев и сключването на договорите, само че не е посочено по какъв начин са изпълнявани тези контракти, нито количеството, типът, цената и датите на доставка на минералната вода и осъществените рекламни услуги по всеки контракт.
Наред с това е позволена неправилност и неизясненост в обвинителния акт по отношение на размера на вредата, която е настъпила за Българска телеграфна агенция.

Съдебният състав одобри, че прокуратурата не е изпълнила отговорностите си да очертае ясно и тъкмо предмета на закононарушението и присъединяване на Минчев в него, което слага съда в неспособност да реши дали посочените от прокуратурата обстоятелства са потвърдени.

Определението предстои на обжалване в 7-дневен период пред САС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР