Софийският градски съд прекрати делото за изтеклите лични данни от

...
Софийският градски съд прекрати делото за изтеклите лични данни от
Коментари Харесай

Отново прекратиха делото за изтеклите лични данни от НАП

Софийският градски съд приключи делото за изтеклите персонални данни от Националната организация за приходите (НАП) и го върна на прокуратурата. Това стана известно на днешното съвещание по делото. Определението на съда предстои на митинг пред горната инстанция.

Подсъдими по случая са Кристиян Бойков и притежателят на “ТАД Груп ” Иван Тодоров, те са упрекнати за закононарушение против Републиката за всяване на ужас и боязън в популацията.

Делото стартира в Специализираната прокуратура. Разследването продължи четири години преди държавното обвиняване да го внесе в съда. Един път следствието към този момент бе връщано на прокуратурата за премахване на нарушавания.

Сега правосъдният състав още веднъж дефинира, че са позволени основни нарушавания на процесуалните правила, които са довели до ограничение права на подсъдимите и в частност да схванат в какво закононарушение се упрекнати, съобщи Българска телеграфна агенция. Съдът означи, че в обстоятелствената част на обвинителния акт би трябвало да има представени обстоятелства по отношение на датата, мястото и метода на осъществяване на закононарушението, подредени в последователен порядък, което в тази ситуация не е направено. Също по този начин уточни, че част от напътствията дадени на прокуратурата при предходното връщане на делото не престават да не са изпълнени.

Асен Асенов, юрист на Кристиян Бойков, съобщи пред медиите, че клиентът му е почтен и той ще се бори да получи обективен и неутрален развой, на който да стане ясно, че Бойков „ нито е хаквал Национална агенция за приходите, нито е разпространявал някакви данни “. Според него прокуратурата ще стачкува връщането на делото пред апелативния съд.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР