Софийският градски съд прекрати делото на търговци, които поискаха Столичната

...
Софийският градски съд прекрати делото на търговци, които поискаха Столичната
Коментари Харесай

Съдът отхвърли иска на търговците от „Графа“ за дългия ремонт

Софийският градски съд приключи делото на търговци, които желаеха Столичната община да им изплати обезщетение в размер на 364 182,76 лева за пропуснати изгоди поради продължителния ремонт на ул. „ Граф Игнатиев “, както и да им бъдат изплатени още 22 876,96 лева за посягане и заличаване на имущество и бракуване на стока.
В исковата си молба търговците настояват, че не са били и осведомени със периодите по кое време стартира и по кое време завършва ремонтът на „ Графа “, както и че не са били предизвестени, че потокът от хора ще бъде изцяло спрян, а освен в обособени сектори.

„ Колективните искове са два типа – установителен иск за обстоятелства по член 379, алинея 2 от Граждански процесуален кодекс, и иск за отбрана на групов интерес по в член 379, алинея 3 Граждански процесуален кодекс, с посочените ограничения: за прекратяване на нарушаването, за коригиране на последствията от нарушаването на повредения групов интерес или за обезщетение на вредите, породени на този интерес “, се споделя в решението на арбитър Мариана Христова.

„ Искането явно се свежда до това претендираните суми да бъдат разпределени сред повредените лица, съгласно пресмятане на загубите в комерсиалната им облага съпоставено с предишни години по посочените критерии. Тези искания могат да са единствено предмет на неоправдателни искове за обезщетяване на вреди от обиден самостоятелен интерес за всяко от лицата, упражняващо комерсиална активност на ул. „ Граф Игнатиев “, показва още тя и акцентира, че в случай че желаят да си търсят правата, е належащо да предявят самостоятелни искове, цитира БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР