Софийският градски съд постанови постоянен арест за четирима от петимата

...
Софийският градски съд постанови постоянен арест за четирима от петимата
Коментари Харесай

ОБРАТ: Съдът не намери доказателства, че задържаните у нас са планирани атентата в Истанбул

Софийският градски съд постанови непрекъснат арест за четирима от петимата арестувани в България, на които има бяха повдигнати обвинявания за незаконен трафик на хора и за съпричастност към атентата в Истанбул на 13 ноември, при който починаха 6 души и 81 бяха ранени. 

Мярката " задържане под стража " се постанова единствено за присъединяване в каналджийство. Съдът не откри доказателства че четирите лица имат каквато и да е съпричастност към атентата в Турция, оповестява БНР. 

Съд взема решение за ареста на 4-ма от 5-имата арестувани за атентата в Истанбул
Във импортираните от прокуратурата обвинявания, като доказателство е посочен единствено телефонен номер, с който е един от обвинените - сирийският жител Амран Абдулрами е водил диалози с Билал Хасан, за който има издадена интернационална заповед за арест от турската прокуратура. 

За молдовските жители Петър Топал, Иван Калак и Леонид Аксакал, като Топал има и български паспорт, няма такива сведения, уточни адвокатката им Аделина Натина. Те обаче са взели участие в трафик на хора с бус с тайници от септември тази година.  

По време на делото очевидец е декларирал, че Хасан е бил транспортирана с подобен бус на 13-ти ноември, само че е влезнал в спор с жена в тайника и е бил свален към Одрин и качен в лек автомобил от различен молдовски жител.

Очаквайте детайлности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР