Софийският градски съд посочва в мотивите си, че липсват доказателства,

...
Софийският градски съд посочва в мотивите си, че липсват доказателства,
Коментари Харесай

Йоан Матев не може категорично да се свърже с убийството в Борисовата градина

Софийският градски съд показва в претекстовете си, че " липсват доказателства, установяващи връзка на подсъдимия с фактическото осъществяване на убийството”. По тъкмо – няма следи от Йоан Матев по оръжието или тялото на жертвата, а наличието му на мястото на престъплението не значи, че е причинителят.

Мнозинството от 5-членния състав на Софийски градски съд заключва, че главният очевидец против Йоан – брат му Марсел, първоначално е дал показания против него и е разказал в детайли по какъв начин е осъществено убийството, а най-после ги е завел и до оръжието, без “да е авансово предизвестен, че не е задължен да свидетелства”. Затова и всичко казано от него не се взема под внимание. Думите на Марсел обаче са главната причина другите двама от правосъдния състав да подпишат присъдата с изключително мнение.

Решението на Софийския градски съд не е дефинитивно и се чака скоро да стартира на втора инстанция – Апелативния съд. Това може да стане в двуседмичен период като прокуратурата към този момент е дала поръчка, че ще стачкува.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР