Софийският градски съд отказа да промени мярката на Борислав Колев,

...
Софийският градски съд отказа да промени мярката на Борислав Колев,
Коментари Харесай

СГС: И хора от високите етажи на властта са замесени в източването на парите за `Хемус` |

Софийският градски съд отхвърли да промени мярката на Борислав Колев, който е единственият обвиняем за корист с пари, предопределени за градежа на автомагистрала “Хемус ”. Той ще остане под домакински арест. Но Софийски градски съд видя, че в схемата за пране на 53 млн. лева от парите за градежа на аутобана са забъркани и хора от високите етажи на властта. 

" Не са налице нови доказателства, които да оборват този извод, даже са събрани още доказателства, че е налице добре проведена и планувана скица за пране на пари, в която са взели присъединяване и хора на високи държавни позиции ", заключават от Софийски градски съд. Решението може да се апелира пред Софийския апелативен съд.

Затова правосъдният състав счита, че Колев може да извърши друго закононарушение и би трябвало да остане под домакински арест.

Прокуратурата упрекна 42-годишния Борислав Колев за пране на пари при започване на декември предходната година. Според обвиняването, той е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да им станат фиктивни шефове. Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от сумите, предопределени за ЛОТ-5 от автомагистрала " Хемус ". Впоследствие Колев придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парите. Така съгласно прокуратурата с 52 тегления от юни 2020 година до септември м. година футболният арбитър получил над 53 млн. лева

Защитата обаче твърди, че не е ясно дали теглените пари са предопределени за градежа точно на скоростния път и добави, че компаниите, от чиито сметки са взети средствата, работят и по други инфраструктурни планове.

В края на март вътрешният министър, че Министерство на вътрешните работи ще стартира да вади случаи, които " сполучливо " отлежават в прокуратурата и първият от тях е точно " Хемус ".

Държавното обвиняване отговори с следствие на оказван напън върху прокурори.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР