Софийският градски съд отхвърли иска на Николай и Евгения Баневи.

...
Софийският градски съд отхвърли иска на Николай и Евгения Баневи.
Коментари Харесай

СГС отказа да обезщети Баневи за ареста

Софийският градски съд отхвърли желае на Николай и Евгения Баневи. Те имаха претендираха за над 10 млн. лева поради ареста им, това се оповестява в решение на съда.

Арестите станаха в края на 2018 година, когато семейство Баневи бяха във Франция. Те останаха в ареста до юли идната година, което е седем месеца и шест дни.

Според съда това е в границите на оптималния период от осем месеца, който е очакван в българското законодателство.

Двамата са упрекнати за образуване на незаконна група, имайки поради, че са осъществявали обща комерсиална активност, по отношение на която е почнало наказателното гонене.

В килията на Банев беше открит мобилен телефон, чиято експертиза е посочила, че той е търсил подпомагане от разнообразни лица в опит за образуване на бягство на цялото семейство и влияние върху очевидци.

Друг аргумент на градските съдии е, че Банева също е разполагала с мобилен телефон и е била в течение на желанията за образуване на бягство. Това обосновава висок риск от отбягване на наказателно гонене.  

В претекстовете на съда се оповестява още, че данните по делото не откриват забавяния в досъдебното произвеждане, които да са повлияли на продължителността на задържането на семейство Баневи.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР