Софийският градски съд отхвърли иска на Делян Добрев срещу евродепутата

...
Софийският градски съд отхвърли иска на Делян Добрев срещу евродепутата
Коментари Харесай

Делян Добрев загуби делото срещу Йончева за лепенката Кумгейт

Софийският градски съд отхвърли желае на Делян Добрев против евродепутата Елена Йончева. Това оказва се от дефинитивно решение на съда, за което оповестяват от офиса на евродепутата.

На първа инстанция, в районния съд, Йончева бе наказана да заплати обезщетение 7000 лева ., както и правосъдните разходи. Втората инстанция анулира това решение.

Поводът за делото са случаи от 2017 година, когато , че е назначил свои родственици и другари в общината в Хасково, където е регионален координатор на ГЕРБ. Според Йончева по този начин е била основана мрежа за въздействие и систематизиране на общински и държавни средства. Като образец Йончева даваше систематизиране на огромни публични поръчки за саниране . Тогава тя показа доказателства и в прокуратурата, а делото бе Според нея моделът в община Хасково е модел за това по какъв начин действа ГЕРБ и в други общини.
 Кумгейт vs. Смолянгейт
Кумгейт vs. Смолянгейт

Елена Йончева против Делян Добрев, епизод 2

Според окончателното решение на съда Елена Йончева не е увредила Делян Добрев, говорейки за абсурда " Кумгейт " в Хасково през 2017 година Депутатът от ГЕРБ е завел 16 желае за 16 изявления на Йончева, като всички те са отхвърлени.

Софийският областен съд приема умозаключение на експертиза по делото, че в следствие от " вредоносното действие ", Добрев е получил нарушаване във вестибуларната функционалност, сърдечна аритмия, повишили са се стойностите на артериалното му кръвно налягане, както и са се появили данни за съществуване на смесено обезпокоително депресивно разстройство. Заключението на съда е, че болесттите са в следствие от стресогенни обществени условия, които съответстват като интервал с изявленията на Йончева.

Според съда Елена Йончева има право свободно да показва мнението си по значими тематики за обществото, каквато тематика е и политиката на ГЕРБ, ръководството и други и не е противоправно да се изричат отзиви с отрицателна оценка..., когато името на някого се разяснява по отношение на публичен въпрос.

Според съда мненията и оценките на Йончева не подлежат на инспекция за честност, защото те са единствено коментар на обстоятелства, които в действителност се са случили. В случая изявленията й не са нито засегнатост, нито клюка.

" В изявленията не се изнасят или разгласяват позорни, унизителни или накърняващи достойнството и достолепието на Добрев условия, по смисъла вложен в закона. Изказванията на Йончева сервират на публиката гледната точка на коментатора и съставляват заключения, мнения, отзиви, оценъчни съждения и субективна интерпретация на възприети от нея обстоятелства и условия. "

Градските съдии припомнят, че както Йончева, по този начин и всеки различен жител има право на персонално мнение , било то и негативно, а и допустимите граници за рецензия на обществените и изключително на политическите фигури , спрямо частните лица, са доста по-широки.

Отделно на това съдиите постановяват, че " заявяването на позиция пред медиите е законно право, а и обвързване на народния представител, според Конституцията на Република България и Правилника на Народно събрание. "

Напомня се и мнение на висшия съд по друго дело, че " политиците са приели непринудено една обществена роля, която изисква от тях да подлагат на рецензия държанието и дейностите на другите политически субекти и държавни органи, като по този метод ги управляват в полза на обществото, което допуска да са в и по-голяма степен настоятелни, настъпателни и безкомпромисни. Те, от своя страна, умишлено и неизбежно се излагат на близкото наблюдаване и рецензия на своите политически съперници , на публицисти и на цялото общество, което постанова и да демонстрират по-висока степен на приемливост, да са подготвени да бъдат обект на оценка и рецензия в по-висока степен от частните лица, в това число посредством потребление на разнообразни художествени езикови и изразни похвати ".
 Елена Йончева не се усеща главорез при възхода на Добрев
Елена Йончева не се усеща главорез при възхода на Добрев

Герберите по принцип заплашвали със съд, когато някой бръкнел в срамните им далавери

Припомняме, че след разкритията на Елена Йончева, само че пък, до излизането и на   с мотив, че Народното събрание няма право да вземе решение срещу волята на народния представител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР