Софийският градски съд остави за постоянно в ареста столичния полицай

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста столичния полицай
Коментари Харесай

Подкупният полицай поиска свобода, получил паник атаки в ареста

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста столичния служител на реда Валентин Тренев от 9-о Районно ръководство, бранш " Икономическа полиция ". Според съда може да се направи обосновано съмнение, че мъжът може да е съпричастен към действието, за което е упрекнат, както и да извърши друго закононарушение.

 Обвиниха служителя на реда от столично РПУ, взел рушвет от предприемач Виж още

Съдебният състав също по този начин указа категорично на началника на следствения арест да се извърши консултация с медицински експерти във връзка с Тренев, съобщи Българска телеграфна агенция.

На 22 февруари 43-годишният Тренев беше арестуван с рушвет от 2000 лв., по разработка на " Вътрешна сигурност ". До ареста се е стигнало след сигнал от предприемача Иван Кирков, че служителят на реда му е изискал 5000 лв., с цел да не се образува кореспонденция по полицейска инспекция за акцидент с негов чиновник.

" Искам да обърна внимание на фамилията си и да се запазя душевен ", сподели Тренев пред съда и помоли за по-лека мярка.

Прокуратурата изиска съдът да задържи служителя на реда в ареста. Адвокатът на обвинения уточни, че Тренев е с остра бъбречна рецесия и възпалено стъпало, също по този начин има данни за това, че е получавал голям брой под паника офанзиви. Защитникът изиска на клиента му да се окаже здравна помощ с оглед запазване живота и здравето му, като помоли съда за по-лека мярка. Той добави, че Тренев в никакъв случай не е допускал нарушавания на служебната дисциплинираност и е награждаван от министъра на вътрешните работи.

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативен съд - София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР