Софийският градски съд остави за постоянно в ареста сириеца Йосиф

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста сириеца Йосиф
Коментари Харесай

Мъжът, обвинен в убийството на таксиметров шофьор, остава в ареста

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста сириеца Йосиф Иззе, упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена телесна щета на таксиметров водач в София. Според съда няма заплаха обвиненият да се укрие, само че е налице заплаха от осъществяване на друго закононарушение. Определението може да се апелира пред горната инстанция.

Инцидентът се случи на 8 октомври след сборичкване сред двамата мъже. Случаят докара до митинги на сътрудници и близки на умрелия. Прокуратурата изиска съдът да наложи непрекъснат арест на обвинения.
Иззе е на 23 години и работи като коафьор. Осъждан е за причиняване на междинна телесна щета при злополука.

По този случай е получил шест месеца условна присъда с три години изпитателен период, като тя към момента е в действие.
Какво тъкмо се е случило във съдбовната нощ към момента не е ясно. По делото има спорни показания кой е почнал багра. Дали това е Йосиф Иззе или Христо Йорданов. На няколко пъти в правосъдната зала стана ясно, че по делото са събрани главно свидетелски показания, а значително те са спорни. Освен това към момента става въпрос за работно обвиняване, чакат се и резултатите от съдебно-медицинската експертиза.  Към момента може да се направи извод, че Йосиф е блъснал водача, само че в хода на следствието би трябвало да се обясни кой е почнал и дали няма неизбежна защита.

Прокуратурата е иззела видеозаписи, които да дадат повече изясненост по случая.
" Има две версии, които се ревизират. Има една група справедливи очевидци, които към този стадий намирам, че са справедливи, защото не са пристрастни към нито една от страните. Иззети са видеозаписи, от камерите ще се види действително кой първи потегля ", съобщи Илиян Точев - прокурор от СГП.

Защитата изиска домакински арест и съобщи, че липсва конкретика по делото.
Първоначалната информация от правосъдна медицина е, че причина за гибелта на жертвата е сърдечен удар.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР