Софийският градски съд остави за постоянно в ареста , който

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста , който
Коментари Харесай

Георги Семерджиев, който причини зверската катастрофа на бул. `Черни връх`, остава в ареста за постоянно -

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста, който аргументи на 5 юли, при която починаха две девойки на 22 и 26 година Пострада и водач на такси, а Семерджиев се укри и бе разгласен за търсене.

Днес някогашният футболист не се яви в съда, като посочи здравословни аргументи за решението си.

Според съдиите има задоволително доказателства, че той е предизвикал злополуката.

Семерджиев бе хванат след спецоперация на Столична дирекция на вътрешните работи и отряд " Кобра " в дома на родителите му няколко часа, откакто бе разгласен за търсене, в неособено съответно положение. Тогава стана ясно, че служителката на Министерство на вътрешните работи Симона Радева му е помогнала да се укрие. 

Прокуратурата повдигна три обвинявания против Семерджиев - причиняване на гибел на повече от един човек, ръководство на автомобил след приложимост на опиати и потребление на подправена шофьорска брошура. Освен това той има зад тила си над 50 предходни нарушавания на пътя. Само за породеното тежко пътнотранспортно произшествие е застрашен от 5 до 20 година затвор. 

Софийската градска прокуратура образува и досъдебно произвеждане против служители на реда за " чадър " над някогашния футболист. Материали по делото бяха отделени поради събрани в хода на следствието за ПТП-то данни за вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвинения, както и за търговия с въздействие.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР