Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Колин Колев,

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Колин Колев,
Коментари Харесай

Постоянен арест за задържания за грабежа на инкасо автомобил в София през 2022 година


Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста Колин Колев, арестуван по обвиняване за присъединяване в грабежа на инкасо автомобила в София в края на предходната година. Обвиняемият изиска да бъде освободен, само че съдът реши, че той може да извърши ново закононарушение.  

Въоръженият грабеж стана в ранните часове на 15 ноември 2022 година, когато маскирани нападатели съумяха да вземат близо 5 300 000 лева от инкасо автомобил. За обира са повдигнати обвинявания на трима души, измежду които е Колев. Вторият е в пандиза по влезнала в действие присъда, а третият е разгласен за търсене. Обвинението против тях е за присъединяване в проведена незаконна група и за въоръжен обир в изключително огромни размери.

Днес в правосъдната зала стана ясно, че е бил разпитан скришен очевидец, който е разказал по какъв начин тъкмо се е случил обирът и че той самият е бил убеждаван да взе участие.

Видео техническа експертиза е открила, че причинителите са били с маски. Някои от тях са носили и оръжия. Използвали са 2 автомобила с украинска регистрация, след което са се насочили към паркинга на огромна столична болница, а по-късно - сменили колите.

Според юриста на Колев - Ю. Станков, няма нито едно доказателство, че Колев е взел участие в грабежа и какво тъкмо е правил.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР