Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 15-годишния младеж,

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 15-годишния младеж,
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста 15-годишния, наръгал дете в кв. Надежда

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста 15-годишния юноша, който в четвъртък наръга друго дете в столичния квартал „ Надежда”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Решението е взето поради извънредно рисковото действие, което е направил младежът. Адвокатът на обвинения сподели, че ще апелира мярката и тя ще се гледа на 2 август.
Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста 15-годишния Даниал Бейкверди, който в четвъртък наръга друго дете в столичния квартал „ Надежда”, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Съдът реши, че има повишена степен на социална заплаха както на осъщественото действие, по този начин и на самата персона на обвинения. Съдът прави своя извод въз основа на повдигнатото обвиняване, а също по този начин и на държанието на обвинения преди, по време и след осъществяване на действието “, съобщи прокурорът по делото Павел Панов от Софийска градска прокуратура.
Той добави, че такава мярка по отношение на малолетно лице се взима в изключителни случаи, само че тук съдът е решил, че става дума точно за подобен заради съответните обстоятелства, които го отличават от останалите сходни случаи. Прокурорът разяснява, че съгласно него и съдът това е съответното обвиняване и сега не се обмисля смяната му. Панов добави, че занапред ще се извършат дейности по следствието и ще се вършат експертизи.
Адвокатът на подсъдимия Ивайло Абаджиев съобщи, че не приема мярката и още на следващия ден ще я апелира пред апелативния съд. Той съобщи, че не оправдава постъпката на 15 годишния юноша, който не пожела да приказва медиите, а в зала се разплака, само че е безапелационен, че на тази нежна възраст надали той е отишъл с умисъла да убие другия младеж.
„ В продължение на съвсем цялата образователна година Даниал е бил унизен от свои съученици. Освен с вербални обиди е имало и колажи с неговото лице, поставени на хора, които правят хомосексуални дейности “, обясни юристът.
Той добави, че от признанието в сниманият след действието клип не може да се съди дали казаното в него е истина, тъй като не се е знае какви мисли и усеща са владеели момчето. Абаджиев сподели, че младежът съжалява за постъпката си, а татко му даже споделил, че избира синът му да влезе в пандиза пред това другото момче да почине.
„ Аз споделих на родителите да не идват в правосъдната зала поради вас -журналистите “, разясни той.
Адвокатът посочи, че обжалването на мярката ще се гледа на 2 август.
БГНЕС напомня, че в четвъртък 15-годишният Даниал Бейкверди рани тежко друго момче на 16 години на площадката на жилищен блок в столичния квартал " Надежда ". Пострадалият Християн беше настанен в „ Пирогов” с прободни рани в корема и врата. Лекарите го стабилизираха още в първите часове след нападението, само че положението му е тежко и момчето продължава да е под наблюдаване в интензивното.
Даниал е упрекнат в опит за ликвидиране. Беше арестуван в началото за 72 часа. Разпитан е и дал е пояснения. Признал е виновността си. Пред проверяващите споделил, че е бил подложен на интернет тормоз в продължение на година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР