Софийският градски съд остави в ареста Стефан Шикеров, обвинен за

...
Софийският градски съд остави в ареста Стефан Шикеров, обвинен за
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста подпалвача на полицейския бус от нощта на протестите

Софийският градски съд остави в ареста Стефан Шикеров, упрекнат за палежа на полицейски бус. Инцидентът стана по време на митингите на футболните почитатели пред Националния стадион в четвъртък. Младият мъж сподели пред съда, че е от Пазарджик, живеел в близко село с жена си. Тя била бременна и ще ражда всеки миг. Затова и Шикеров изиска да бъде пуснат. Пред съда той сподели, че не е направил това, в което го упрекват. Оплака се, че е бил обичай от служителите на реда в ареста.

" Не съм хвърлил прашинка към този бус. Не знам по какъв начин ме задържаха. В душeвността ми ще остане това, което претърпях в ареста. Бях обезпокоен за жена ми, желаех успокоителни ", описа Шикеров пред съда. Твърди, че не са му обезпечили доктор.

Според прокуратурата в досиетата с доказателства има фотоси от палежа. Няколко полицейски чиновници също са дали показания в тази посока. Държавното обвиняване настоя, че младежът има заплаха да извърши закононарушение, в случай че е на независимост. До този извод прокуратурата стига на база характера на младежа. Макар и неосъждан, той съставлява персона с висока степен на социална заплаха, предава Българска телеграфна агенция.

Защитата твърди, че Шикеров няма да се укрие, защото има семейство, а и скоро чака дете. Съдът уточни, че Стефан Шикеров е упрекнат в тежко закононарушение, за което има свидетелски показания.

Въз основа на показанията бусът на общинската полиция е разпален с факла от обвинения, предава Българска национална телевизия.
Съдът реши, че не са налице условия лицето да се укрие и посочи, че обвиненият работи на трудов контракт, женен е и чака дете, само че намира, че действието е от висока степен на социална заплаха. Следващото съвещание е планувано за 28 ноември.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР