Софийският градски съд остави в ареста Кристиан Николов, обвинен, че

...
Софийският градски съд остави в ареста Кристиан Николов, обвинен, че
Коментари Харесай

Убиецът на Милен Цветков се оплака от натиск по делото

Софийският градски съд остави в ареста Кристиан Николов , упрекнат, че съзнателно е предизвикал гибелта на журналиста Милен Цветков , при злополука в средата на април месец 2020 година
Това е следващ отвод на молба от подсъдимия за смяна на мярката. Обвинителният акт против Николов беше импортиран през декември 2020 година До две седмици се чака разпоредително съвещание по делото.
При днешното съвещание за изменение на мярката, правосъдният състав взе под внимание, че Николов е арестуван в ареста към този момент повече от 8 месеца. Също по този начин означи, че няма заплаха той да се укрие или да окаже влияние на следствието. Има обаче заплаха той да извърши ново закононарушение.
Николов сподели пред съда, че мярката му - задържане под стража, е в услуга на прокуратурата, а не на правораздаването и помоли да бъде променена в по-лека.
Адвокатът Любомир Таков означи, че Николов не е осъждан, подчертава на огромния интервал на задържане на подсъдимия, и уточни, че " при адектватно обвиняване, това дело от дълго време щеше да бъде завършено ". Таков изиска съдът да наложи домакински арест на Николов. Като добави, че подзащитният му няма заплаха да се укрие или да извърши закононарушение.
Според прокуратурата молбата за изменение на мярката е неоснователна, защото няма нови условия, които да дават съображение за изменение. Прокурорът по делото подчертава върху тежестта на закононарушението, метода и характера на осъществяването му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР