Софийският градски съд остави в ареста бившият полицай Валентин Христов,

...
Софийският градски съд остави в ареста бившият полицай Валентин Христов,
Коментари Харесай

Случаят „Локорско“: Бившият полицай, обвинен в каналджийство, остава в ареста

Софийският градски съд остави в ареста някогашният служител на реда Валентин Христов , упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група за каналджийство.

Той беше екстрадиран от Гърция поради гибелта на 18 мигранти, открити в тайник на камион край Локорско. Останалите 34 техни спътници оцеляха.

Христов отхвърли пред съда, че е взел участие в трафика на бежанци

От разпитите на оживелите мигранти до момента излиза наяве, че те са имали телефон и по този начин са подавали информация на уредниците, че в камиона умират хора. Това стана ясно в правосъдна зала.

„ Имало е информация преди да спре камиона в зоната на Локорско , че уредниците са знаели, че мигранти умират вътре. Предстой да установим кой с кого е приказвал “, изясни прокурор Василена Анастасова от СГП.

Там 18 мигранти бяха открити задушени в камион

Случаят в Локорско остава един от лесните и бързите за определяне, дори и заради обстоятелството, че упрекнатият Валентин Христов самичък се съгласи да бъде екстрадиран от Гърция , сподели по-рано прокурорът от интернационалния отдел на висшата прокуратура Сава Петров.

„ Контрабандирането, трафикът на мигранти, притегля активността на експертите по всевъзможен тип доходоносна престъпност . Когато наказателно-правният отговор направи тази престъпност по-рискова, то това е инвестиция в нейното понижаване “, изясни Сава Петров.

Снимка: bTV

Той акцентира също по този начин, че новообразуваните следствия за нелегално превеждане на мигранти за предходната година са 108, а за незаконно подкрепяне - 892. Година по-рано те са били надлежно 99 и 241.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР