Софийският градски съд остави в ареста бившия граничен полицай Валентин

...
Софийският градски съд остави в ареста бившия граничен полицай Валентин
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста полицая Валентин Христов заради случая Локорско

Софийският градски съд остави в ареста някогашния граничен служител на реда Валентин Христов - последният от арестуваните обвинени за гибелта на 18 мигранти в камион край Локорско.

Съдът стимулира решението си близо час. В правосъдната зала стана ясно, че обвиняването против Христов се крепи главно на свидетелски показания. Той е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на мигранти с уредник Виктор Кузмов, който също е арестуван.

Собственикът на камиона е разказал пред проверяващите, че служителят на реда и още няколко души са идвали дружно на оглед няколко пъти преди договорката. Предоставени са записи от охранителни камери и аудиофайлове, които са запечатали момента към пазаруването на камиона.



Според прокуратурата Валентин Христов е обезпечил техническата поддръжка, също так е купил дървения материал и е взел участие в изглаждането на тайниците в камиона. Обвиняемият описа, че до момента в който е бил в Гърция, е известен от околните си, че е търсен, а по-късно самичък се е свързал с окръжния прокурор на Бургас.

Адвокатът на Валентин Христов изясни, че той самичък е решил да се прибере у нас. Полицаят бе арестуван на границата с Гърция, само че съгласно отбраната е имал желание да спомага на следствието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР