Софийският градски съд осъди на доживотен затвор двамата подсъдими за

...
Софийският градски съд осъди на доживотен затвор двамата подсъдими за
Коментари Харесай

Съдът реши: Доживотен затвор за двамата мъже, подсъдими за двойното убийство в Негован

Софийският градски съд осъди на пожизнен затвор двамата подсъдими за убийството на фамилията, чиито тела бяха открити разчленени край Негован.

Делото се гледа от нов състав от януари месец 2024 година Оттогава са извършени 21 правосъдни съвещания.

Съдът одобри, че има смекчаващи отговорността условия и за двамата, които са създали признания и са улеснили провеждането на наказателния развой. Присъдата може да се апелира в 15-дневен период.

 Успение Богородично: Освещават се обредни хлябове, които се раздават България 3 мин. Успение Богородично: Освещават се обредни хлябове, които се раздават  Златният стандарт при витамините Съдържание от партньори 3 мин. Златният стандарт при витамините  Времето до края на август: Сухо и слънчево България 2 мин. Времето до края на август: Сухо и слънчево  Скрит за хората, не се появява пред медии: Кой е Румен Гайтански-Вълка? България 5 мин. Скрит за хората, не се появява пред медии: Кой е Румен Гайтански-Вълка?  Сухите очи сърбят и парят: Как да се оправим с казуса? Любопитно 5 мин. Сухите очи сърбят и парят: Как да се оправим с казуса?  Въпрос за 150 млн. лв.: Колко от заема на Гайтански може да си върне ББР? Тази сутрин 4 мин. Въпрос за 150 млн. лв.: Колко от заема на Гайтански може да си върне ББР?  Времето в четвъртък: Горещо, с местни превалявания България 2 мин. Времето в четвъртък: Горещо, с местни превалявания  Успение Богородично: Освещават се обредни хлябове, които се раздават България 3 мин. Успение Богородично: Освещават се обредни хлябове, които се раздават  Златният стандарт при витамините Съдържание от партньори 3 мин. Златният стандарт при витамините  Времето до края на август: Сухо и слънчево България 2 мин. Времето до края на август: Сухо и слънчево  Скрит за хората, не се появява пред медии: Кой е Румен Гайтански-Вълка? България 5 мин. Скрит за хората, не се появява пред медии: Кой е Румен Гайтански-Вълка?  Сухите очи сърбят и парят: Как да се оправим с казуса? Любопитно 5 мин. Сухите очи сърбят и парят: Как да се оправим с казуса?  Въпрос за 150 млн. лв.: Колко от заема на Гайтански може да си върне ББР? Тази сутрин 4 мин. Въпрос за 150 млн. лв.: Колко от заема на Гайтански може да си върне ББР?  Времето в четвъртък: Горещо, с местни превалявания България 2 мин. Времето в четвъртък: Горещо, с местни превалявания

Двамата подсъдими са наказани и да заплатят общо към 300 хиляди лв. неимуществени вреди на околните.

Случаят е от 2019 година

Припомняме, че Георги Начев и Пламен Шляпашки бяха задържани две седмици откакто риболовец откри остатъци от човешки тела край водоем в землището сред Негован и Чепинци.

Георги Нанчев и Пламен Шляпашки желаеха домакински арест и обявиха пред съда, че съжаляват

Те са упрекнати в преднамерено ликвидиране с користна цел на Йордан и Мариана Атанасови. Жертвите са били убити с револвер със заглушител.

Георги Начев и Пламен Шляпашки разчленили труповете и ги сложили в бидони и чували, които изхвърлили във водоема край с. Негован.

Смята се, че претекстът е бил алчен.

Пред Софийският апелативен съд те направиха цялостни признания и споделиха, че съжаляват.

Снимка: БГНЕС

Единственото разминаване в самопризнанията им беше за това кой е дал концепцията за убийството. Нанчев сочеше Шляпашки, а Шляпашки – Нанчев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР