Софийският градски съд осъди мъж, причинил смъртта на полицай и

...
Софийският градски съд осъди мъж, причинил смъртта на полицай и
Коментари Харесай

9 г. затвор за мъжа, причинил смъртта на полицай след катастрофа с бус с мигранти край София

Софийският градски съд осъди мъж, предизвикал гибелта на служител на реда и е ранил други двама при  през ноември 2022 година Това оповестиха от прокуратурата.

Н.Л. е приет за отговорен по три закононарушения. Първото е причиняване на гибел по несъобразителност при ръководство на МПС под въздействието на опиати и без шофьорска брошура. Второто закононарушение е за непокорство на полицейско разпореждане, довело до гонка с органите на реда. Третото закононарушение за което Н.Л. бе наказан е трафик на мигранти.

Съдебното разследване е протекло като кратко такова по глава XXVII от Наказателно-процесуален кодекс. Подсъдимият е признал обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.

Съдът наложи на подсъдимия едно общо наказване за трите закононарушения от 14 години отнемане от независимост. Заради самопризнанията на Н.Л. наказването е редуцирано на 9 години и 4 месеца . Освен това обвиненият би трябвало да заплати и санкция в размер на 15 000 лв..

Досъдебното произвеждане е формирано с разпореждане на прокурор в СГП на 22.11.2022 година Разследването е извършено от Национална следствена работа под управлението и надзора на СГП.
 Започва делото за умрелия служител на реда след злополука с бус с мигранти до София от 2022 година
Започва делото за умрелия служител на реда след злополука с бус с мигранти до София от 2022 година

Три обвинявания са повдигнати против водача, блъснал полицейски автомобил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР