Софийският градски съд не промени мярката за неотклонение на Габриела

...
Софийският градски съд не промени мярката за неотклонение на Габриела
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста Габриела Славова, обвинена в убийството на Пейо Пеев


Софийският градски съд не промени мярката за неотклонение на Габриела Славова, упрекната в убийството на Пейо Пеев на 21 януари. Днес обвинената не се яви в съда. Решението предстои на обжалване в тридневен период.

Габриела Славова-Пеева бе отправила иск за изменение на мярката ѝ от " задържане под стража " на по-лека. Защитниците ѝ показаха, че не са налице всички условия, предполагащи най-тежката мярка за отклоняване. Също по този начин допълниха, че дамата е с влошено физическо и психологично положение. Тъй като тя е имала към този момент построена връзка с децата си, раздялата ѝ с тях би могла да докара до неин душевен срив съгласно бранителите.

Съдът уточни, че е налице висока степен на социална заплаха. Също по този начин от приложените по делото документи излиза наяве, че децата се усещат добре при обществените чиновници, както и че построената прочувствена връзка не е задоволително съображение за изменение на мярката на дамата. Според съда здравословното положение на Габриела Славова-Пеева не постанова смяна на мярката ѝ за неотклонение.

Към сегашния миг не се разколебава първичното съмнение, че Габриела е съпричастна към осъществяването на убийството. Разбира се следствието продължава, съобщи прокурор Виолета Желева.

По време на съвещанието участва и някогашният народен представител Велико Минков, за който се твърди, че е татко на едно от децата на Пеева. Пред публицисти той сподели, че към този момент е виждал детето, за което предявява бащинство, като уточни, че се поставят доста положителни грижи за него.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР