Софийският градски съд намали паричната гаранция на Васил Божков на

...
Софийският градски съд намали паричната гаранция на Васил Божков на
Коментари Харесай

Софийският градски съд намали паричната гаранция на Васил Божков на 500 000 лева

Софийският градски съд понижи паричната гаранция на Васил Божков на 500 000 лв.. Тя бе избраната от Софийската градска прокуратура на 1 500 000 лева Това оповестиха от пресцентъра на съда. Определението на съда е дефинитивно.

Божков: Моят живот и този на околните ми е мощно заплашен сега

Гаранцията е наложена по делото за проведена незаконна група, пране на пари и противозаконна активност с културни полезности.

Съдът съобрази, че е налице обосновано съмнение за осъществяване на голям брой и разнообразни по своя темперамент незаконни действия, които са и с висока социална заплаха.

В определението си съдът е показал, че мярката е вярно избрана по своя тип, само че е прекалено висока. Причината е, че обвиненият е под домакински арест по друго дело, което лимитира опциите му да извършва в цялостен размер стопанска и трудова активност. Освен това обвиненият има възбрана за овакантяване на страната и върху по-голямата част от имуществото му, са наложени разнообразни обезпечителни ограничения.

Припомняме, че на 5 септември Софийският апелативен съд наложи домакински арест с електронна гривна на Васил Божков по отношение на едно от делата против него.

Решението беше взето, откакто правосъдният състав се съвещава повече от един час.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР