Софийският градски съд наложи парична гаранция от 1000 лв. на

...
Софийският градски съд наложи парична гаранция от 1000 лв. на
Коментари Харесай

Пускат под парична гаранция Боян Расате

Софийският градски съд наложи парична гаранция от 1000 лева н а претендента за президент Боян Станков, прочут като Расате.

Прокуратурата беше внесла искане за непрекъснатото му задържане. Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг в тридневен период.

Расате е упрекнат за непристойни дейности , жестоко нарушаващи публичния ред, изразяващи очевидно пренебрежение към обществото и за причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди.

Той беше арестуван на 2 ноември, а мотивът за ареста му беше следствие, което стартира след случай на 30 октомври в Общностния център Rainbow hub.



" Не се признавам за отговорен. Долу демокрацията! ", сподели на влизане в правосъдната зала Расате.

Съдът одобри, че от свидетелските показания и снимковия материал може да се одобри, че точно Расате е причинител на закононарушението. Също по този начин обаче той е оправдан по отношение на друго закононарушение, има непрекъснат адрес и няма заплаха да се укрие или да извърши закононарушение.

Съдебният състав уточни още, че задържането за непрекъснато в ареста на Расате би осуетило провеждането на предизборната му акция , което ще наруши от своя страна публичния интерес и опцията за осведомен избор на жителите на база акцията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР