Софийският градски съд наложи най-тежката мярка задържане под стража“ на

...
Софийският градски съд наложи най-тежката мярка задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Деребеят Джейхан ще гледа изборите от ареста

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка „ задържане под стража “ на депутата Джейхан Ибрямов, който е и лидер в Шумен на листата на Алианса за права и свободи на Ахмед Доган за изборите на 27 октомври.

Преди дни Ибрямов бе арестуван със 100 хиляди белязани лева, получени от дългогодишния си другар – предприемача Мирослав Тодоров.

В претекстовете на съда се показва, че закононарушението е съществено и за него може да бъде наложена присъда до 6 години и санкция 5 хиляди лв. за търговия с въздействие.

Според съда Ибрямов няма заплаха да се укрие, само че може да извърши ново закононарушение. Освен това има данни да е направил и други закононарушения, за които към момента не са повдигнати обвинявания – а точно пазаруване на гласове.

Наблюдаващият прокурор Ивайло Петров изясни, че възможното ново закононарушение може да бъде обвързвано още веднъж с пазаруване на гласове.

„ Има такива данни. В момента те са в непълен размер, с цел да бъде повдигнато обвиняване и не бих желал да ги разясня, тъй като следствената загадка и ще навредят на следствието. Да, има за пазаруване на гласове. Сегашното обвиняване е по член 304б, както съдията ви изясни, по този начин наречената „ търговия с въздействие “. Деецът желае или приема подарък, с цел да упражни въздействие върху длъжностно лице във връзка със службата му. На база на разнообразни доказателства и доказателствени средства, което не желая да разясня сега, тъй като е следствена загадка “.

Наложената мярка може да бъде обжалвана на по-горна инстанция  в три дневен период – планувано е дело на 10-ти октомври.

Пред постройката на Съдебната палата се организира митинг в отбрана на Джейхан Ибрямов.

Преди това те стачкуваха на площад „ Независимост “ под мотото „ Заедно против превзетата страна! Заедно за народна власт и държавност! “ в поддръжка на Джейхан Ибрямов и неговата брачна половинка Биршен, която през вчерашния ден разгласи гладна стачка. Пред постройката на Народното събрание протестиращите сложиха афиш с надпис: „ България без Пеевски! “.

Според прокуратурата обаче, предприемачът е свидетелствал против депутата, който има цели 6 мандата в Народното събрание. Освен това употребяваните специфични разследващи средства показвали, че Ибрямов желал 200 бона от Мирослав Тодоров, които щели да бъдат за изборите. Ибрямов даже декларирал, че ще трабвят милиони, само че към този момент Тодоров да помогнел с тези пари.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР