Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия Йоан

...
Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия Йоан
Коментари Харесай

Пуснаха у дома Йоан Матев, обвинен за убийството в Борисовата градина

Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на подсъдимия Йоан Матев от “задържане под стража ” в идната по тежест “домашен арест ”. Матев е упрекнат за убийството на 15-годишния Георги Игнатов, който бе наръган в Борисовата градина. Близо година причинителят на закононарушението се търсеше по фотоси от видеокамерите наоколо до закононарушението.

След като бе задържан, Матев прекара повече от 3 години в ареста. Това бе и повода за смяната на мярката му, аргументира се правосъдният състат.

По делото следва видеоконферентен разпит на очевидец в Англия, който поради международната пандемия и въведеното изключително състояние в България и изключителни ограничения в Англия, не е ясно дали ще може да се организира скоро.

До този миг по делото съдът организираше постоянни правосъдни съвещания и настояванията за изменение на мярката на подсъдимия бяха оставяни без почитание.

Йоан Матев е със възбрана да напуща страната и с решение на съда ще му бъде сложена гривна за електронно следене. Определението на Софийски градски съд може да бъде обжалвано в 7-дневен период пред Софийски апелативен съд.

Йоан Матев бе задържан дружно с брат си Марсел на 22 февруари 2017-а - година и половина след закононарушението. Още в деня на ареста по-малкият брат - Марсел, е отведен за проучване с детектор на лъжата . Машината регистрира, че има съпричастност към закононарушението, или по-точно знае за него. След като му демонстрират и фотографията на момче, тичащи в региона на Борисовата градина Марсел признава, че това е брат му.

В деня на убийството Йоан и Марсел имали подготовка по тенис. На корта обаче отишъл единствено по-малкият. Йоан отишъл да се поразходи и се върнал с други облекла. В съблекалнята Йоан споделил на брат си, че е направил нелепост - намушкал с нож момче, на което желал да вземе парите. Станало инцидентно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР