Софийският градски съд гледа делото срещу Кристиан Николов. Подсъдимият за

...
Софийският градски съд гледа делото срещу Кристиан Николов. Подсъдимият за
Коментари Харесай

Нов свидетел по делото за смъртта на Милен Цветков

Софийският градски съд гледа делото против Кристиан Николов. Подсъдимият за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков, е под домакински арест с електронна гривна. На последното съвещание един от юристите на Николов обърна внимание, че в досъдебното произвеждане имало редица пропуски, оповестява.

Според Константин Симеонов още първоначално било декларирано, че Кристиан е употребявал избрани субстанции преди да седне зад кормилото, само че занапред ще се открива дали става въпрос за откритите в кръвта му 4 типа опиати. От разпитите по делото е известно, че едно от веществата се съдържа в специфична паста, която Кристиан Николов използвал преди да кара.



Специалната паста, която подсъдимият твърди, че е използвал преди злополуката и е трансформирала тестът му за опиати, се употребява за болки след химиотерапия. Това описа пред съда притежателят на компанията, внасяла въпросната паста от Словения.

Той беше разпитан по искане на отбраната на Кристиан Николов, защото юристът му твърди, че пастата е повода за едно от непозволените субстанции, открити в кръвта му. Открити са обаче и други две вещества. Очаква се на идващото съвещание в края на януари делото да завърши.



"Имаше данни от очевидци, които показаха, че са пили "Йегермайстер " със необичайно наличие, изцяло е допустимо да е бил там. Това е във връзка с субективната страна на умисъла. Това нещо е значимо за квалификацията на действието. Ние не спорим, че Кристиан не би трябвало да носи отговорност ", изясни Симеонов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР