Софийският градски съд е спрял вписването на новия шеф на

...
Софийският градски съд е спрял вписването на новия шеф на
Коментари Харесай

Съдът спря вписването на новия шеф на Пирогов заради д-р Валентин Димитров

Софийският градски съд е спрял вписването на новия началник на " Пирогов " доктор Константин Димов поради тъжба на досегашния шеф на Спешната болница доктор Валентин Димитров. От през днешния ден стартира да тече 7-дневният период, в който Министерството на здравеопазването може да апелира решението на Софийски градски съд.



доктор Константин Димов

Директорът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов " ЕАД доктор Валентин Димитров бе освободен като член на Съвета на шефовете поради установени нарушавания в отчет от инспекция на Звено „ Вътрешен одит " към Министерството на здравеопазването, който е с размер от 134 страници.



По време на инспекцията са открити нарушавания, в това число и на Закона за публичните поръчки. Съставеният одитен отчет, съдържащ резултатите от осъществения одитен ангажимент на „ Пирогов " е показан на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова ревизия от Агенцията за държавна финансова ревизия. Във връзка с това е формирана прокурорска кореспонденция.

Друг претекст за взетото решение е и основаното публично напрежение след провеждането на състезания за началници на клиники.

За изпълнителен шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов " ЕАД е назначен доктор Константин Димов, който ще заема поста до провеждането на конкурс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР