Софийският градски съд е готов с решение във връзка с

...
Софийският градски съд е готов с решение във връзка с
Коментари Харесай

Съдът готов с решение за Каменаров


Софийският градски съд е подготвен с решение по отношение на делото против генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров. Ако втората инстанция удостовери решението на СРС той ще би трябвало да се раздели с поста си, а обстоятелствата по делото са известни. През месец юни 2016 година Каменаров бе хванат да кара с 1.6 промила в кръвта. Според обясненията на изпълнителния шеф на Българска национална телевизия съществуването на алкохол в тялото му се обяснявало с билка от златен корен, която той приемал, с цел да отслабне. Законът обаче не се интересува от повода, а единствено от съществуването на промили алкохол в тестът на хванатия. Ако втората инстанция удостовери решението на СРС Каменаров повече няма да може да управлява Българска национална телевизия. Законът за радиото и малкия екран не разрешава на генералният шеф на Българска национална телевизия да е осъждан за закононарушения от общ темперамент. Забраната не прави разлика сред условни и ефикасни санкции.
Пред Евроком PR-ът на Софийски градски съд заяви, че формалното решение по делото Каменаров ще бъде оповестено в период от 1 до 3 месеца, с цел да бъдат спазени нормативните условия, макар необятния публичен интерес. Твърде евентуално е решението да бъде обявено след края на изборите за европейски парламент. Едва ли Българска национална телевизия ще бъде обезглавена от политкомисаря си тъкмо преди евровота.
Чест прави на съдията от Софийски градски съд, който парира опитите за шиканиране от отбраната на БНТ-шефа. Вчера тя опита за шести следващ път да отсрочи шумното дело, само че съдията даде ход на процеса./19min.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР