Софийският градски съд е готов с мотивите си за 20-годишната

...
Софийският градски съд е готов с мотивите си за 20-годишната
Коментари Харесай

Съдът мотивира 20-годишната присъда на Семерджиев: Няма смекчаващи вината обстоятелства

Софийският градски съд е подготвен с претекстовете си за 20-годишната присъда на Георги Семерджиев. За най-тежкото обвиняване против подсъдимия няма смекчаващи виновността условия, излиза наяве от тях. Вместо това има утежняващи, измежду които предходна присъда, наситената с катастрофи шофьорска биография, в това число подправените документи за ръководство на МПС.

Институцията е приела, че Семерджиев е управлявал джипа си след използването на опиати, се показва още в претекстовете. И не е счела за правилни изказванията на юриста му, че една от жертвите, Хариет Стефанович, секунди преди злополуката е била на пътното платно – открито, че все още на удара тя е била върху бордюра на тротоара.

Припомняме, че на Семерджиев бяха повдигнати пет обвинявания, най-тежкото от които е причиняване на тежката злополука на бул. „ Черни връх “ на 5 юли 2022 година, при която починаха две девойки. На първа инстанция той бе наказан на 20 години затвор при първичен непоколебим режим, както и да заплати 700 000 лв. кръвнина на околните на едно от починалите девойки.

Едно от най-противоречивите неща по време на правосъдния развой бяха две експертизи, чиято цел беше да покаже дали Семерджиев е използвал опиати, преди да се качи зад кормилото на съдбовния 5 юли предходната година. Едната даде позитивен резултат, другата - негативен. От претекстовете на съда излиза наяве, че е приел, че Семерджиев е управлявал мощния джип след използването на наркотични субстанции, оповестява bTV.

През годините наказаният е имал формирани 47 акта, 49 наказателни постановления и 6 фиша за нарушавания на пътя. Последното му закононарушение е от 10 юни 2022 година, по-малко от месец преди съдбовния случай. Тогава, след поредни закани и молби към униформените да не го задържат, Семерджиев избягал.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР