Софийският градски съд даде ход на делото срещу бившия директор

...
Софийският градски съд даде ход на делото срещу бившия директор
Коментари Харесай

Стартира делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош

Софийският градски съд даде ход на делото против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош и някогашния ръководител на съвета на шефовете Валентин Кръстев. Двамата са упрекнати в нецелево разходване на средства и в умишлена занемареност, от която са последвали вреди за НДК.
Съдът върна на прокуратурата делото против Мирослав Боршош В обвинителния акт имало позволени основни процесуални нарушавания
Става дума за 15 покупко-продажби. Срещу тях съдът позволи иск от страна на НДК за към 500 000 лв. и от страната за близо 3,5 млн. лв..

Адвокатът на Боршош Даниела Доковска изиска делото още веднъж да бъде върнато на прокуратурата, тъй като не са поправени нарушаванията, позволени в обвинителния акт по обвиняването за длъжностно заграбване. Накърнено било правото му на отбрана, сподели Доковска, представена от Българска телеграфна агенция, и уточни документи за предплатени заплащания. Съдът обаче не се съгласи с нея. Така делото потегля с разпити на 14 януари.
Прокуратурата даде на съд някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош Обвиненията са в нецелево разходване на целеви средства, умишлена занемареност, подписване на голям брой неизгодни покупко-продажби, длъжностно заграбване и насила
Мирослав Боршош беше освободен от длъжността изпълнителен шеф на НДК в края на юни 2017 година от вицепремиера Лиляна Павлова, само че няколко дни по-късно министър председателят Борисов го върна. Окончателното премахване на Боршош се случи едвам откакто прокуратурата му повдигна обвинявания за нецелесъобразно консумиране на средства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР