Софийският апелативен съд ще реши в петък дали да екстрадира

...
Софийският апелативен съд ще реши в петък дали да екстрадира
Коментари Харесай

В петък съдът решава за екстрадицията на Елена Удря

Софийският апелативен съд ще реши в петък дали да екстрадира някогашния румънски министър Елена Удря. Заседанието за през днешния ден бе по направените спомагателни претенции от страна на отбраната на Удря.

В залата бе позволена за разпит Ингрид Мокану - някогашен шеф на дирекция в правосъдното министерство на Румъния и след това упрекната за осъществено закононарушение. Тя описа, че е била в една килия с Удря преди време. Мокану добави, че изискванията в местата за отнемане от независимост в Румъния са неприятни. По думите ѝ след това е осъдила румънската страна поради продължителния престой в пандиза, както и изискванията в него.

Свидетелката изясни още, че до момента в който Удря е била в килията, е получила анонимно писмо, съдържащо опасност за живота ѝ. Тя се оплакала от това и даже го съобщила на шефа на пандиза. Не били подхванати никакви спомагателни ограничения.

Последното съвещание по случая ще е в петък. Тогава се чака и решение на съда.

Елена Удря, 48 година, беше оповестена за интернационално търсене, с цел да бъде екстрадирана назад в Румъния за осъществяване на влезнала в действие присъда от шест години затвор за получен рушвет. Тя бе арестувана на граничния контролно-пропускателен пункт " Кулата " на 7 април при опит да напусне България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР