Софийският апелативен съд ще решава да остави ли за постоянно

...
Софийският апелативен съд ще решава да остави ли за постоянно
Коментари Харесай

Гледат мярката на шофьора, прегазил и убил 15-годишния Филип

Софийският апелативен съд ще взема решение да остави ли за непрекъснато в ареста мъжа, който преди две седмици - пийнал, прегази дете на пешеходна пътека в центъра на София.

37-годишният Петър Тодоров е упрекнат, че е предизвикал гибелта на 15-годишния Филип при възможен предумисъл.

Тази вечер още веднъж ще има митинг с гледище за ефикасни ограничения, които да спрат войната по пътищата.

Миналата седмица Софийският градски съд почете настояването на прокуратурата да наложи най-тежката мярка за неотклонение на Тодоров. В правосъдната залата стана ясно, че във съдбовната за Филип вечер, той е карал с 2,1 промила алкохол в кръвта, с 88 км/час при позволени за центъра на София - 30.

Мъжът е споделил пред очевидец по делото, че е ускорил, с цел да премине през пешеходната пътека преди младежа.

" Ужасно скърбя за случилото се " беше единственото, което сподели пред съда Петър Тодоров.  С юриста си изиска по-лека мярка за неотклонение, само че съдът, определяйки го като лице с висока социална заплаха, отхвърли.  Определението на Апелативния съд през днешния ден ще е дефинитивно.

Ден преди първия образователен ден по самодейност на съучениците и учителите на Филип днешният митинг ще тръгне от 32-о учебно заведение, където до 7 клас е учило момчето. Ще приключи на пешеходната пътека на столичните улици " Шишман " и " Гурко ", на която той загуби живота си.

Голям народен митинг с гледище за работещи законодателни промени и за ускорение на следствията и делата против пияни и дрогирани водачи, предизвикали гибел или тежки контузии на пътя, ще има и в неделя. Той е плануван за 12 часа и ще се организира пред Народното събрание.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР