Софийският апелативен съд ще гледа мерките за неотклонение на бившия

...
Софийският апелативен съд ще гледа мерките за неотклонение на бившия
Коментари Харесай

„Не може да създаде този канал за месец“: Съдът решава дали да остави Петя Банкова в ареста

Софийският апелативен съд ще гледа ограниченията за неотклонение на някогашния шеф на Агенция " Митници " - Петя Банкова и Стефан Димитров, апетитен за контрабандист.

Двамата бяха арестувани след акция на спецслужбите и и упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с въздействие и контрабанда.

Заседанието стартира след половин час.  В последната си дума предходната седмица и двамата желаеха по-леки ограничения за неотклонение от градския съд, само че съдията сподели, че не може да им се довери на този стадий. Обвиняемите са общо четирима.

Има още един обвинен - Марин Димитров, който към този момент е изписан от болница и държавното обвиняване би трябвало да реши каква мярка да му изиска.

Никола Николов-Паскал е разгласен за търсене.

Все още се събират доказателства за присъединяване на някогашната директорка на организация „ Митници “ Петя Банкова, тъй като тя е сменила огромна част от екипите поради корупция.

“Имаме свидетелски показания, няма да ги оповестяваме към този момент, които сочат някои притеснителни данни. Факт е, че тя в действителност е сменила огромна част - и това е публично притежание - огромна част от екипите ”, разяснява градският прокурор на София Илиана Кирилова.

„ Някой сподели, че това е било по сигнали на непознати служби, че тези лица се занимават с корупция. И тук поражда следният въпрос - в случай че имаме такива служби, които са знаели, че избрани лица, които се занимават с такова нещо, както беше обявено - че са получени сигнали, по кое време са получени тези сигнали? Защото предходният шеф на организация „ Митници по мой спомен става консултант на министър Василев. Или са били тогава тези сигнали, или не са били? Тя не може да сътвори този канал за един месец. И това е разумно “, уточни още тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР