Софийският апелативен съд ще гледа днес, 4 юни, делото срещу

...
Софийският апелативен съд ще гледа днес, 4 юни, делото срещу
Коментари Харесай

Делото за укриване на данъци от Огнян Донев стигна до Апелативния съд

Софийският апелативен съд ще гледа през днешния ден, 4 юни, делото против фармацевтичния необут Огнян Донев, съобщи БГНЕС.
Софийският градски съд призна фармацевтичният необут Огнян Донев за почтен по обвиняванията за укриване на налози. Неговият съучастник в " Софарма " и изпълнителен шеф на " Телсо " АД Борис Борисов също беше разгласен за почтен от арбитър Даниела Борисова.
Двамата са подсъдими за укриване на налози от седем покупко-продажби с акции на " Софарма " и в разнообразни конфигурации сред няколко компании. Според обвиняването, Донев дължи към 63 млн. лева, а Борисов близо 7,5 млн. лева Процесът стартира преди 7 години.
Огнян Донев застана на подсъдимата пейка, откакто прокуратурата го упрекна, че през 2007 година като изпълнителен шеф на " ЕЛФАРМА " АД не е изплатил налози на компанията от 62 779 725 лв.. Според обвиняването в данъчната декларация не заявил нарастване на годишния финансов резултат в общ размер от 418 531 500 лв.. Това нарастване е образувано в резултат на осъществени покупко-продажби с акции отвън контролирания български борсов пазар и сред свързани лица, както се изброяват 7 такива покупко-продажби от 2006 година
На съд е предаден и Борис Борисов - за това, че на 30.03.2009 година в София като изпълнителен шеф на " ТЕЛСО " АД с ЕИК 131176385 избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности на " ТЕЛСО " АД в изключително огромни размери - 7 483 105, 19 лв.. Държавното обвиняване споделя и, че в годишната данъчна декларация не заявил нарастване на годишния финансов резултат в общ размер от 74 831 051, 94 лв.. Това нарастване е образувано в резултат на осъществени покупко-продажби с акции отвън контролирания български борсов пазар, както се показват две такива покупко-продажби от 2008 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР