Софийският апелативен съд (САС) реши да бъде екстрадирана в Румъния

...
Софийският апелативен съд (САС) реши да бъде екстрадирана в Румъния
Коментари Харесай

Екстрадират Елена Удря в Румъния

Софийският апелативен съд (САС) реши да бъде екстрадирана в Румъния упрекнатата в корупция някогашна министърка на туризма на страната Елена Удря, заяви БГНЕС.

По-рано през днешния ден съдът отхвърли искане на Елена Удря за преюдициално питане в Съда на Европейския съюз и го дефинира като безпричинно.

Магистратите обявиха, че не са взели това решение елементарно, само че не тъй като някой се е опитал да повлияе на правосъдния състав. " В резултат на всичко, което обсъдихме, сме открили решението си въз основа на закона и вътрешното си разбиране ", безапелационни са те. Според тях съдът не би могъл да одобри, че се лъже в границите на такава сериозна процедура, както по-рано през днешния ден съобщи Елена Удря по адрес на румънските управляващи.

Защитата на упрекнатата в корупция някогашна министърка изиска от съда тя да не бъде екстрадирана в северната ни съседка, защото тя счита, че има доста огромна възможност там да стане жертва на нечовешко отношение, нарушаващо човешките ѝ права.

" Това дело е безусловно политическо дело. Дори в случай че са правилни действията за корупция, за които съм упрекната или наказана, това също не би означавало, че имам по-малко права ", акцентира Удря. Тя съобщи, че правата ѝ са нарушени и още веднъж акцентира, че " всъщност това не е дело за корупция, а политическо дело ". По думите ѝ в родината ѝ непрекъснато се приказва за нея като за партиен член.

" По това дело няма нито едно доказателство против мен ", посочи Елена Удря по отношение на делото против нея в Румъния. Тя уточни, че румънски управляващи на най-високо равнище си разрешават да изпращат лъжливи доказателства на съда в София и изиска Софийският апелативен съд да отхвърли настояването да бъде екстрадирана в Румъния. " Смятам, че са в положение да създадат всичко против мен в Румъния, в случай че ме питате за какво — не знам ", сподели още тя по време на отбраната си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР