Софийският апелативен съд (САС) не успя да стартира делото срещу

...
Софийският апелативен съд (САС) не успя да стартира делото срещу
Коментари Харесай

Съдът издирва касиерa беглец Петко Митевски, задигнал 21 млн. лв. от „Алфабанк“

Софийският апелативен съд (САС) не съумя да започва делото против някогашния касиер Петко Митевски и стартира да го търси на разнообразни адреси, в пандизите и арестите. Митевски бе наказан на 15 година затвор за длъжностно заграбване на 21 млн. лева от “Алфабанк ”. Когато Софийският градски съд чете присъдата, той бе с мярка “подписка ”. Прокуратурата изиска Митевски да бъде арестуван. Когато служителите на реда отишли в дома му да го арестуват, не го разкрили. От 19 юли Митевски е разгласен за общодържавно търсене.

Магистратите от САС насочиха питане към Националната следствена работа, с което да ревизират дали някогашният касиер не се намира в някой арест в страната. Също по този начин изпратиха писмо и до Шесто районно ръководство, откъдето би трябвало да отговорят за какво не е бил арестуван, когато се явил непринудено в полицията, с цел да влезе в пандиза след присъдата на първа инстанция.

Митевски има възбрана да напуща страната и към този момент се търси единствено в България. Както писа “Труд ” още през юли, не е изключено той да се крие в пловдивски парцели на Борис Бояджиев – брачен партньор на сестрата на Митевски. Скандалният зет е обвързван с предприятието “Балканска звезда ”-Троян, откъдето е Митевски. Следващото съвещание е планувано за 13 ноември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР