Софийският апелативен съд решава дали да останат в ареста четиримата

...
Софийският апелативен съд решава дали да останат в ареста четиримата
Коментари Харесай

Решават да останат ли в ареста задържаните за отвличането на Адриан Златков

Софийският апелативен съд взема решение дали да останат в ареста четиримата арестувани за отвличането на Адриан Златков през лятото на предходната година.

Адриан Златков беше похитен в края на август край дома си в Герман. В продължение на 12 дни Министерство на вътрешните работи не съумя да залови причинителите и най-после бащата Тони Златков бе заставен да заплати откуп, с цел да върне сина си. Четирима души бяха арестувани 5 месеца след отвличането, а за събирането на доказателствата подпомагане оказали сръбската полиция и прокуратура.

На първа инстанция съдът остави в ареста Ивайло Борисов-Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова, защото се счита, че са съпричастни към отвличането, въпреки и доказателствата против тях да косвени. Адвокатите на четиримата обвинени дефинираха това като безспорен казус.

Съдията по делото изясни, че въпреки и единствено косвени, доказателствата са задоволителни, с цел да четиримата да бъдат арестувани. Тя обаче добави, че единствено въз основа на тези доказателства четиримата не могат да бъдат наказани и в случай че не се съберат нови, е изцяло допустимо те да бъдат оправдани.

Според прокуратурата Стефанова и Джамбазов са обезпечили и зареждали сръбски SIM карти, както и мобилни телефони, с които са се водели договарянията с бащата на Адриан. Ториното и Марков пък са обезпечили колата, с която е отвлечен, и автомобила, с който е придвижен до мястото, където е бил държан.

Сръбските управляващи дали на българските си сътрудници данни за датите и часа, на които са били задействани картите. Според тяхната информация на 8 август Георги Джамбазов е бил в Сърбия.

Той е бил в Димитровград в магазин за мобилни телефони, като част от SIM картите са задействани на този ден в Димитровград. Останалите карти били задействани на 6 септември. Според прокуратурата в деня на предаване на откупа автомобилът на Стефанова и Джамбазов е бил засечен в региона на автомагистрала " Тракия " покрай мястото, където е осъществено предаването на парите. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР