Софийският апелативен съд решава дали бизнесменът Васил Божков ще остане

...
Софийският апелативен съд решава дали бизнесменът Васил Божков ще остане
Коментари Харесай

Софийският апелативен съд ще решава дали да остави в ареста Васил Божков

Софийският апелативен съд взема решение дали предприемачът Васил Божков ще остане в ареста. На 26 август градският съд постанови „ задържане под стража “ за хазартния необут, който ден по-рано се върна в България. Мярката е по едното дело против Божков – за данъчни закононарушения, свързани с хазартния му бизнес.

По време на правосъдното съвещание прокуратурата изнесе данни за връзка и взаимен бизнес сред Божков и водача на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин. От държавното обвиняване изнесоха и доказателства за сделки сред Божков и някогашни ръководители на Комисията по хазарта, за заплащането на по-ниски такси против хонорари под масата.

Междувременно последва двудневен разпит на Божков в прокуратурата като очевидец по следствието, което беше формирано във връзка изказванията му, че е бил изнудван от някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на водача на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, за 60 милиона лв..

Стана ясно и че с прокурорско разпореждане е обезпечена персонална отбрана за Божков и фамилията му.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР